5 λόγοι για να μην αισθάνεστε τύψεις όταν πίνετε μπύρα!


Κάθε φορά που πίνετε ένα ποτηράκι μπύρα νιώθετε τύψεις είτε για...



την δίαιτα που χαλάσατε αφού δεν περιέχει αλκοόλ… είτε γιατί ποτηράκι ποτηράκι φοβάστε μην γίνετε αλκοολικοί. Και ενώ νομίζετε πως μόνο το κρασί κάνει καλό στην υγεία, αλλά εσείς αρνείστε να το προτιμήσετε ειδικά τώρα το καλοκαίρι, παραγγέλνετε το επόμενο… μπυροπότηρο!

Στην υγειά σας! Και δεν το λέμε μεταφορικά αλλά κυριολεκτικά! Τέλος στις τύψεις αλλά τέλος και στα αμέτρητα ποτήρια μπύρας! Σας δίνουμε πέντε λόγους για να απολαμβάνετε ένα ποτήρι μπύρα την ημέρα. Αξιοποιήστε τους…

Πιείτε μπύρα για να… προφυλαχτείτε από εγκεφαλικό

Αμερικάνικες έρευνες έχουν δείξει πως όσοι καταναλώνουν μπύρα, ρίχνουν κατά 50% τις πιθανότητές τους να πάθουν στο μέλλον εγκεφαλικό. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το Τμήμα Υγείας του Πανεπιστημίου του Harvard, κανονικές ποσότητες μπύρας καθημερινά εμποδίζουν στο σχηματισμό θρόμβων στο αίμα που με τη σειρά τους μπλοκάρουν τη ροή του αίματος προς την καρδιά και τον εγκέφαλο.

Πιείτε μπύρα για να… δυναμώσουν τα κόκαλά σας

Φανταζόσασταν ποτέ πως η μπύρα δυναμώνει τα κόκαλά μας; Και όμως, χάρη στις μεγάλες ποσότητες πυριτίου, συνδέεται άμεσα με την υγεία των οστών, καθώς ενισχύει την πυκνότητα των οστών και τη σκελετική δύναμη. Προσοχή! Αν θέλετε να επωφεληθείτε από τα θετικά αποτελέσματα της μπύρας στη σκελετική υγεία, περιοριστείτε στη μέτρια κατανάλωσή της. Αυξημένες ποσότητες μπύρας έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Πιείτε μπύρα για να… αποτρέψετε τον καρκίνο του προστάτη

Αν καταναλώνετε ένα ποτηράκι μπύρα, θα ευεργετηθείτε από τις αντικαρκινικές ιδιότητές της. Ο λόγος είναι ότι περιέχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες. Συγκεκριμένο είδος αντιοξειδωτικού μπλοκάρει χημική διαδικασία που οδηγεί στην ανάπτυξη καρκίνου του προστάτη στους άντρες. Τα ίδια οφέλη έχει και στις γυναίκες, όσον αφορά στον καρκίνο του στήθους.

5 λόγοι για να μην αισθάνεστε τύψεις όταν πίνετε μπύρα!Πιείτε μπύρα για να… ενυδατώσετε το δέρμα σας

Αν μέχρι τώρα μετά την άσκηση πίνατε νερό για να ενυδατώσετε το δέρμα σας, αλλάξτε το και δοκιμάστε αυτό, πιείτε μια μπύρα. Θα το ενυδατώσει ακόμα καλύτερα! Η μπύρα ενυδατώνει εσωτερικά το δέρμα μας. Αυτό οφείλεται στο ανθρακικό της μπύρας που βοηθάει στην ικανοποίηση της δίψας καλύτερα. Οι ιστορικοί λένε πως οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έκαναν μπάνιο σε μπύρα για την καλύτερη δυνατή ενυδάτωση του δέρματός τους. Επίσης, η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό της μπύρας βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού μέσω του δέρματος.

Πιείτε μπύρα για να…αντιμετωπίσετε την πιτυρίδα

Ταλαιπωρήστε από πιτυρίδα; Για δοκιμάστε μπυρο…θεραπεία! Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β και μαγιά κάνει την μπύρα μια από τις καλύτερες θεραπείες. Πλύντε τα μαλλιά σας με ένα μπουκάλι μπύρας δυο με τρεις φορές την εβδομάδα και σύντομα θα απαλλαγείτε από τις ενοχλητικές νιφάδες. Η μπύρα ακόμα θα κάνει τα μαλλιά σας περισσότερο μαλακά και λαμπερά.

Προσοχή όμως να ξεπλένετε πολύ καλά το κεφάλι σας, διαφορετικά η μυρωδιά της μπύρας θα μείνει πάνω σας!
tro-ma-ktiko.blogspot.com