Έκζεμα στο πρόσωπο: Οι αιτίες και τι μπορείς να κάνεις μόνη σου και στο γιατρό

Το πρόβλημα: Έκζεμα στο πρόσωπο



‘Εχεις πολύ ξηρό ερεθισμένο δέρμα με τάση...
κνησμού και αναζητάς άμεση ανακούφιση από το έκζεμα στο πρόσωπο.

Τι φταίει: Τα σκληρά σαπούνια, οι δυσμενείς περιβαλλοντικοί παράγοντες, αλλά και οι απότομες εναλλαγές θερμοκρασίας αποτελούν παράγοντες που απογυμνώνουν την επιδερμίδα από το φυσικό προστατευτικό της μανδύα, δημιουργώντας αδιόρατα ραγίσματα. Μέσα από αυτά, ένα πλήθος αλλεργιογόνων παραγόντων εισβάλλουν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος δημιουργώντας φλεγμονές. Μια φαγούρα που επιμένει και μάλιστα όταν συνδυάζεται με ξεφλούδισμα που επανεμφανίζεται τακτικά στα ίδια σημεία αποτελεί χαρακτηριστικό σύμπτωμα ύπαρξης εκζέματος.

Τι μπορείς να κάνεις μόνη σου: Σημαντικό είναι να αναγνωρίζεις τα πρώτα συμπτώματα του φαινομένου (συνήθως φαγούρα μια-δυο μέρες πριν την τελική έκρηξη του εκζέματος). Μόλις κάτι τέτοιο συμβεί άλλαξε αμέσως τη μέθοδο περιποίησης του προσώπου σου, επιλέγοντας να πλένεσαι με ένα κρεμώδες υποαλλεργικό καθαριστικό και μια αγνή λοσιόν χωρίς άρωμα. Φύλαξε τις κρέμες στο ψυγείο για να είναι δροσερές κατά την επάλειψη.

Τι θα καταφέρεις με το γιατρό σου: Σε καταστάσεις που επιμένουν ο δερματολόγος σου θα επιχειρήσει να νικήσει το έκζεμα με μια αλοιφή που περιέχει στεροειδή, καταστέλλοντας τη φλεγμονή, περιορίζοντας στο ελάχιστο την αίσθηση φαγούρας και απαλύνοντας τις επίμονες δυσχρωμίες.
tro-ma-ktiko.blogspot.com