Τι κάνουμε αν το δέρμα μας αντιδρά άσχημα σε ένα προϊόν ομορφιάς

Μία δερματική αντίδραση μπορεί να είναι έως και τρομακτική, ειδικά αν δεν ξέρετε τι να...



κάνετε για να καταπραύνετε τον ερεθισμό. Οι ειδικοί δερματολόγοι μας δίνουν έναν απλό οδηγό με πέντε βήματα για τον τρόπο αντιμετώπισης δερματικών προβλημάτων από τη χρήση καλλυντικών.

Είτε το πρόβλημα προκλήθηκε από τη χρήση πολλών προϊόντων μαζί, που τα συστατικά τους έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους, είτε απλά επειδή χρησιμοποιήσαμε λάθος προϊόν για τον τύπο του δέρματός μας, καλό είναι να μην πάθουμε πανικό. Ακολουθήστε τον οδηγό βήμα βήμα και αντιμετωπίστε το ζήτημα.

Βήμα 1
Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά το πρώτο πράγμα είναι να σταματήσετε αμέσως τη χρήση του προϊόντος ή των προϊόντων. Οι δερματολόγοι συνιστούν να σκεφτούμε τι προσθέσαμε πρόσφατα στη ρουτίνα της ομορφιάς μας σας, που μπορεί να προκάλεσε την αντίδραση.

Βήμα 2
Πλύνετε το πρόσωπό σας καλά με άοσμο, απαλό σαπούνι και νερό για να αφαιρέσετε κάθε ίχνος προϊόντος.

Βήμα 3
Αν το δέρμα είναι παρουσιάζει ερυθρότητα και ερεθισμούς τότε θα μπορούσατε να εφαρμόσετε μία καλλυντική λοσιόν, όπως η καλαμίνη. Εάν το δέρμα έχει κάνει φουσκάλες, χρησιμοποιήστε μια αντισηπτική λοσιόν.

Οι γιατροί λένε ότι μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κάποια κρέμα υδροκορτιζόνης χωρίς αντιοξειδωτικό για να καταπολεμήσετε φλεγμονή και φαγούρα. Ενώ, αν παρατηρήσετε οποιαδήποτε πρήξιμο, πάρτε ένα αντιισταμινικό δισκίο.

Βήμα 4
Οι δερματολόγοι επίσης συνιστούν  να κρατήσετε την περιοχή καλά ενυδατωμένη με λιπαρές υποαλλεργικές κρέμες.

Βήμα 5
Αν κάτι είναι πιο σοβαρό, όπως ένα όξινο έγκαυμα, ή αν τα συμπτώματα επιμένουν για μέρες, τότε φυσικά θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν δερματολόγο. Ιδιαίτερα, αν ο ερεθισμός αντί να καταλαγιάζει, εξαπλώνεται και σε άλλες περιοχές.
/tro-ma-ktiko.blogspot.com